Riktigt gott glutenfritt fröknäcke med havre – enkelt att baka!
Det är få saker som slår ett riktigt knaprigt fröknäcke! Det är både hälsosamt, gott och lätt att baka själv hemma. Den här varianten innehåller havre och en härlig blandning av frön som ger en fyllig smak och perfekt crunch.
Det bästa? Det kräver minimal ansträngning – du rör snabbt ihop smeten, brer ut den på en plåt och låter ugnen göra jobbet. Vill du ha det extra krispigt? Låt plåten stå kvar på eftervärme när ugnen är avstängd, så får du ett ännu sprödare resultat!
Tips för att lyckas med fröknäcket:
- Välj tjocklek efter smak – tunna knäckebitar blir extra knapriga, medan lite tjockare ger en rustikare känsla. Justera baktiden beroende på tjocklek.
- Låt det torka i ugnen – genom att låta plåten stå kvar på eftervärme får knäcket en jämn och genomtorr krispighet.
- Smaksätt efter tycke och smak – prova att tillsätta örter, vitlökspulver eller en nypa flingsalt på toppen.
Serveringstips:
Fröknäcket är ljuvligt gott med något krämigt på, och det passar perfekt med min hemmagjorda veganska cashewost med rosmarin och vitlök. Kombinationen av det frasiga knäcket och den smakrika osten är svår att motstå!
Gör en sats idag och njut av nyttigt, hembakat knäckebröd i veckan!
Varning! Detta är så gott att man vill äta upp alla skivor på en gång.

Recept på glutenfritt fröknäcke med havre – vegan – bra recept
Ingredienser
- 2 dl glutenfria havregryn
- 0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön
- 0,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Rör om till en geléliknande deg.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
- Placera ut degen på bakplåtspappret.
- Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
- Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
- Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
- Dra bort det översta bakplåtspappret.
- Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
- Låt svalna.
- Bryt sedan till bitar.
- Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
- Förvara i en glasburk med lock.
Video
Smakligt glutenfritt fröknäcke med havre.

Fler recept på fröknäcke
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk
Glutenfritt Sötpotatisbröd Med Smak Av Kanel – Vegan
Glutenfritt Bönbröd Med Avokado – Bra Recept
Glutenfritt Bröd – Bra Recept – Formfranska Med Äpple Och Solroskärnor
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda