Riktigt gott glutenfritt fröknäcke med havre som är enkelt att baka. Låt gärna plåten stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
Man kan välja tjocklek på fröknäcket själv men får då testa sig fram lite med baktiden. Receptet är tänkt för att bre ut smeten över hela plåten.
Varning! Detta är så gott att man vill äta upp alla skivor på en gång.
Recept på glutenfritt fröknäcke med havre – vegan – bra recept
Ingredienser
- 2 dl glutenfria havregryn
- 0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön
- 0,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
- Rör om till en geléliknande deg.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
- Placera ut degen på bakplåtspappret.
- Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
- Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
- Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
- Dra bort det översta bakplåtspappret.
- Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
- Låt svalna.
- Bryt sedan till bitar.
- Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
- Förvara i en glasburk med lock.
Video
Servera gärna med lite hemmagjord Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök
Smakligt glutenfritt fröknäcke med havre.
Fler recept på fröknäcke
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk
Glutenfritt Sötpotatisbröd Med Smak Av Kanel – Vegan
Glutenfritt Bönbröd Med Avokado – Bra Recept
Glutenfritt Bröd – Bra Recept – Formfranska Med Äpple Och Solroskärnor
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda