Recept på ett matigt och mättande glutenfritt morotsbröd med sötpotatis – vegan. Man behöver inte äta lika mycket för att hålla sig mätt längre.
Hemligheten bakom detta är innehållet av de långsamma kolhydraterna, protein och nyttiga fetter. Hoppas du också gillar denna morot- och sötpotatislimpa – ett bröd som är både glutenfritt, eatclean och vegan.
Recept på glutenfritt morotsbröd med sötpotatis – vegan
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 2 tsk brödkrydda (kan uteslutas)
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 150 g sötpotatis
- 150 g morötter
- 2,5 dl glutenfria havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl kikärtsmjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vatten, fiberhusk, salt, bikarbonat och brödkrydda i en bunke. Rör ihop och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
- Skär bort fula kanter (låt skalet vara kvar) väg upp och mixa morötter och sötpotatis i en matberedare eller riv grovt med ett rivjärn.
- Tillsätt dessa samt alla övriga ingredienser till vatten- och fiberhusk blandningen och rör runt med en träslev till en jämn deg.
- Placera ut degen i en brödform med bakplåtspapper.
- Låt svälla i ca 10 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter.
- Låt svalna i minst 60 minuter under en bakduk innan brödet skivas upp så blir det mindre kladdigt.
Smakligt glutenfritt morotsbröd.
Servera gärna med uppskivad avokado och grönsaker, exempelvis paprika eller tomat, eller kanske ett växtbaserat smör som mandelsmör eko. Du kanske istället vill prova att göra ditt egna Hemmagjorda margarin, se recept här.
Se även dessa goda pålägg:
Veganskt Pålägg – Krämigt Och Gott Sojasmör
Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök
Veganskt smör med avokado – Två Varianter Avokadosmör
Fler recept med sötpotatis
Sötpotatismos – Bra Barnmat Till En 6 Månaders
Vegansk Julskinka Gjord På Griljerad Sötpotatis – Glutenfri
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfria Scones Med Rödbetor – Veganska Och Goda
Glutenfritt bröd med frön – veganskt nyttigt superbröd