Nu är det riktigt soppväder ute och vad passar då bättre än att laga en enkel och lättlagad snabb linssoppa på röda linser, tomat, lök och timan?
Röda linser är så praktiskt att laga förutom att det är nyttiga så behöver de bara koka 10 minuter.
Denna soppa på röda linser, tomat och timjan är både mjölkfri och glutenfri, vegetarisk, och vegansk. Och riktigt god!
Linser och bönor är nästan det bästa man kan äta. De är bland de mest järnrika grönsakerna och innehåller också andra mineralämnen som kalcium, och B-vitaminer, fibrer och kolhydrater. Dessutom är de fyllda med massor av protein.
Recept på linssoppa med tomat och timjan – vegan
Ingredienser
Instruktioner
- Skölj linserna.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs löken mjukt i oljan i en gryta.
- Tillsätt vatten, buljong, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och de krossade tomaterna.
- Koka under lock på svag värme i cirka 10 minuter (tills linserna är mjuka).
- Smaka av den färdiga soppan med sötin och äppelcidervinäger, timjan och eventuellt lite mer salt.
Serveringstips
- Servera gärna med ett gott fröbröd med gott pålägg och en sallad.
Smaklig linssoppa med tomat och timjan.
Fler recept på vegansk mat
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan
Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan