Vegansk Mat Och Tillbehör

Ugnsbakad Portabello Med Timjan Och Vegansk Mozzarella

En tallrik med ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella serverat med hemmagjord vegansk pesto och riven rödbeta.

Detta är en festlig och god måltid där ugnsbakad portabello med timjan, valnötter och vegansk mozzarella gifter sig perfekt med råriven rödbeta och hemmagjord pesto.

Portabello är en tacksam svamp som går att använda till mycket. Här är den ugnsbakad med en riktigt god fyllning. Detta härliga recept finns även med i min kokbok “Vegansk vardagsmat eat clean” med 99 glutenfria recept för hela dagen.

Svampen odlas i stort sett året runt så den borde gå lätt att hitta i välsorterade affärer. Den veganska mozzarellan finns också i vanliga affärer troligen i hyllan som brukar kallas Vegeratiskt eller Vego.

Den ljuvliga peston som serverades till är ett äldre recept som jag länkar till i receptet nedan. Här format som ett hjärta för att ge rätten en extra touch.

En tallrik med ugnsbakad portabello med valnötter, timjan och vegansk mozzarella serverat med hemmagjord vegansk pesto och riven rödbeta.

Recept på ugnsbakad portabello med timjan och vegansk mozzarella

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 6 st. portabello svampar  (6 svampar = cirka 280-300 g)
  • 80 g vegansk mozzarella (uppskivad/tärnad)
  • 4 st. vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 dl olivolja 
  • 1 dl naturella valnötter
  • 1 msk agavesirap
  • färsk timjan
  • salt

Tillbehör

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skala och riv rödbetorna, låt de rinna av på hushållspapper.
  • Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt i en ugnsform eller på en plåt. Salta och lägg på pressad vitlök och några timjankvistar. Häll på olivoljan.
  • Lägg på den skivade mozzarellan. Krossa valnötterna och strö på.
  • Ringla sist på agavesirapen.
  • Ugnsbaka i cirka 10-12 minuter tills mozzarellan har smält lite.
  • Garnera rätten med lite extra timjan. Servera exempelvis ihop med rårivna rödbetor och hemmagjord pesto utan ost.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig ugnsbakad portabello med timjan och vegansk mozzarella.

Fler recept med rödbetor

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept

Fler recept på goda maträtter

Indonesisk Böngryta Med Spännande Smaker – Vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet