Vill du också överraska någon med en busenkel vegansk sill med saffran och chili – en svill med lite sting? 

Denna veganska sill är gjort på champinjoner, men det går ju lika bra att använda exempelvis aubergine. Rätten är väldigt enkel att laga, bara att lägga champinjonerna i lagen och låta stå kylt över natten. Sedan rör man ihop den krämiga såsen och blandar med svillen.

Receptet är helt växtbaserat/veganskt och basen är gjord på vegansk fraiche.

En burk med vegansk sill med saffran.

Recept på vegansk sill med saffran och chili – champinjon svill

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

Svillen

  • 2 dl vatten
  • 1 dl sötin (går att byta ut till exempelvis kokossocker)
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt 
  • 200 g skogschampinjoner 

Såsen

  • 200 ml vegansk fraiche
  • 0,5 st. citron (rivet skal)
  • 1 msk citron (färsk saft)
  • 1 pkt saffran (mortlad)
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 krm chili flakes
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

Svillen

  • Koka upp vatten, sötin, ättikssprit och salt i en kastrull.
  • Ansa och skiva upp champinjonerna.
  • Lägg dem i lagen och låt stå i kylen över natten. 
  • Häll av lagen.

Såsen

  • Rör ihop alla ingredienser till en jämn sås i en skål.
  • Rör försiktigt ner den avrunna svillen och lägg över i en burk med lock.
  • Låt stå i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig saffrans svill!

Vegansk sill på champinjoner tillagas i en kastrull.
Vegansk sill på champinjoner och saffran rörs ihop i en skål.
En burk med vegansk sill på champinjoner och saffran visas uppifrån.

Tips på fler goda recept att laga i påsk

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan

Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri

Ugnsbakad Fänkål Med Saffran Och Vitlök – Vegan

Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra