Dessa goda glutenfria bananscones är ganska lika originalrecept på scones i smaken.
Receptet är veganskt, växtbaserat, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, äggfritt och kan även bli nötfritt om man vill. Man byter då ut mandelmjölet, se receptet.
Finns det egentligen något mysigare än att starta dagen med nybakade glutenfria scones med banan? Avnjut med en kopp te eller kaffe till och toppa med favoritpålägget.
Recept på glutenfria bananscones – bra recept – vegan
Ingredienser
- 1,5 dl rårismjöl/rismjöl, teffmjöl eller durramjöl
- 1 dl mandelmjöl, bovetemjöl eller majsmjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5-1 st. stor mogen banan
- 2 msk olivolja (alternativt ta hälften som kokosolja eller rapsolja)
- 1 dl vatten (cirka)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Mosa sedan ner banan och olja jämt med en gaffel.
- Häll i vattnet och rör runt.
- Dela upp degen i 2-4 delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Låt degen stå till sig i 5 minuter.
- Forma varje del till en rund scones och platta till lite. Om man vill kan man skåra dem korsvis i 4 delar med en kniv.
- Grädda i cirka 12-15 minuter i mitten av ugnen.
- Servera gärna med skivad banan, spenat, paprika, avokado, plommon, hemmagjort veganskt smör, margarin och/eller annat favorit veganskt pålägg.
Smakliga glutenfria scones.
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Rödbetsscones – glutenfria och veganska
Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt