En fräsch efterrätt att bjuda på nu i påsk. Detta recept på parfait är på neutral krämig kokosgrädde men vill man vara säker på att grädden går att vispa får man använda en vispbar växtbaserad grädde. Den blir då lite fastare och fluffigare om du använder och dekorationen ligger kvar där den ska.
Läs även i receptet på vad du kan tänka på när det gäller vispbar kokosgrädde.
Denna goda påsk parfait med smak av mango, banan och kokos är vegansk, rawfood, glutenfri och sockerfri.
Recept på påsk parfait – mango och banan – rawfood och sockerfri
Ingredienser
Bottenlager
- 1 pkt mango eller 1 hel frukt mango
- 1 st. medelstor banan
- 1 tsk raw agavesirap eller yaconsirap
Övre lager
- 1 pkt kokosgrädde – en krämig sort som inte är rinnig, känn på förpackningen att den är lite fast.
- 2-3 tsk raw agavesirap eller yaconsirap
- 1 tsk saft från en färsk lime
- 0,5 tsk vaniljpulver
Topping
- färsk mango (gärna utskuren som ett hjärta)
- några skivor banan
- rivet limeskal efter smak
- färsk mynta
- några kokoschips
Instruktioner
- Mixa tinad eller färsk, skalad, urkärnad och uppskuren mango med bananen och lite agavesirap till en fin puré i exempelvis en matberedare (spara lite mango till dekoration).
- Häll över i två lämpliga serveringsskålar.
- Vispa sedan grädden och blanda i limesaft, agavesirap och eventuellt lite vaniljpulver.
- Placera grädden ovanpå mangoblandningen i serveringskålarna.
- Dekorera med lite skivad banan, mango utskuret till ett hjärta, lite rivet limeskal och en kvist mynta.
- Toppa även med några kokoschips.
- Låt gärna stå svalt i kylen en halvtimme innan servering.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig påsk parfait!