Fika, Dessert Och Godis

Påsk parfait – mango och banan – rawfood och sockerfri

2 glas med pask parfait toppad med mynta.

En fräsch efterrätt att bjuda på nu i påsk. Detta recept på parfait är på neutral krämig kokosgrädde men vill man vara säker på att grädden går att vispa får man använda en vispbar växtbaserad grädde. Den blir då lite fastare och fluffigare om du använder och dekorationen ligger kvar där den ska.

Läs även i receptet på vad du kan tänka på när det gäller vispbar kokosgrädde.

Denna goda påsk parfait med smak av mango, banan och kokos är vegansk, rawfood, glutenfri och sockerfri.

Recept på påsk parfait – mango och banan – rawfood och sockerfri

Inga betyg än
Total tid 45 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Bottenlager

  • 1 pkt mango eller 1 hel frukt mango
  • 1 st. medelstor banan
  • 1 tsk raw agavesirap eller yaconsirap

Övre lager

  • 1 pkt kokosgrädde – en krämig sort som inte är rinnig, känn på förpackningen att den är lite fast.
  • 2-3 tsk raw agavesirap eller yaconsirap
  • 1 tsk saft från en färsk lime
  • 0,5 tsk vaniljpulver 

Topping

  • färsk mango (gärna utskuren som ett hjärta)
  • några skivor banan
  • rivet limeskal efter smak
  • färsk mynta
  • några kokoschips 

Instruktioner
 

  • Mixa tinad eller färsk, skalad, urkärnad och uppskuren mango med bananen och lite agavesirap till en fin puré i exempelvis en matberedare (spara lite mango till dekoration).
  • Häll över i två lämpliga serveringsskålar.
  • Vispa sedan grädden och blanda i limesaft, agavesirap och eventuellt lite vaniljpulver.
  • Placera grädden ovanpå mangoblandningen i serveringskålarna.
  • Dekorera med lite skivad banan, mango utskuret till ett hjärta, lite rivet limeskal och en kvist mynta.
  • Toppa även med några kokoschips.
  • Låt gärna stå svalt i kylen en halvtimme innan servering.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
2 glas med pask parfait toppad med mynta och en prydnads tupp i framkant..

Smaklig påsk parfait!

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet