Vegansk ost, mjuk cashewost är en jättegott att ha som pålägg på smörgås eller fröknäcke. Dessutom är det superenkelt att göra.
Smaksättningen i detta recept är med smak av rosmarin och vitlök, men man kan ju smaksätta precis så som man önskar.
Man kan även laga en hård vegansk ost med cashewnötter. Recept kommer.
Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök
Ingredienser
- 2 dl cashewnötter (2 dl=100 g)
- 1 msk saft från färsk citron
- 1 msk kallpressad olivolja
- 1-2 msk vatten
- salt och svartpeppar
Smaksättning
- 1 st. vitlöksklyfta
- 1-2 st. rosmarinkvistar (bladen)
- 1 tsk näringsjästflingor (för ostsmak)
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötter under natten.
- Häll bort vattnet.
- Mixa nötter tillsammans med saften från citron, olivolja, vatten, salt och svartpeppar i exempelvis en matberedare.
- Låt det bli en slät kräm, det kan ta några minuter.
- Mixa sist i smaksättningen, näringsjästflingor (bjäst) för att få lite ostsmak, en pressad vitlöksklyfta och finhackad färsk rosmarin.
Smaklig vegansk ost.
Prova gärna osten på något av dessa brödrecept:
Glutenfritt Fröknäcke Med Havre – Vegan – Bra Recept
Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept
Glutenfritt Bröd Med Frön – Veganskt Nyttigt Superbröd
Se alla recept på glutenfritt bröd här:
Glutenfritt bröd
En god frukost: Vegansk ost, Cashewost på en skiva hembakat bröd, toppat med lite solrosskott, tomat och gul paprika. Det står man sig riktigt bra på.