Denna köttfärssås med spagetti är vegansk, krämig, glutenfri och supergod.
Rätten är baserad på min mammas gamla recept på köttfärssås. Men nu omgjort till en vegansk och glutenfri variant.
Till den veganska köttfärsåsen serverades glutenfri pasta och en sallad. Väldigt god, enkel och lättlagad vardagsrätt som uppskattas av de flesta.
Receptet är veganskt och glutenfritt.
Recept på mammas köttfärssås med spagetti – vegansk och glutenfri
Ingredienser
- 400 g glutenfri vegofärs
- 1 st. gul lök eller en bit purjolök
- 1 st. champinjoner på burk
- 1 msk rapsolja
- 1 msk ketchup eller tomatpuré
- 1,5 dl växtbaserad glutenfri grädde
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Hacka eller skiva löken.
- Bryn vegofärsen med rapsolja i en stekpanna. Rör om med en trägaffel.
- Tillsätt den hackade eller uppskivade löken.
- Salta och peppra.
- Blanda i champinjonerna.
- Rör i ketchup eller tomatpuré efter smak.
- Tillsätt sedan grädden och spadet från burken med champinjonerna.
- Låt såsen puttra en liten stund.
Servera gärna tillsammans med ekologisk bönpasta eller annan glutenfri spagetti och en fräsch sallad.
Smaklig vegansk köttfärsås / vegofärssås med spagetti!
Fler recept med pasta
Krämig Pastasås Med Kantareller – Kantarellsås – Vegan
Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat
Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan | Healthcreator.se