En färgglad, rolig och underbar vegansk tårta / regnbågstårta som är enkel att laga. Detta är en supergod tårta som är både raw food, glutenfri, mjölkfri och sockerfri.
Detta är även ett av recepten ur min kakbok Fika eatclean vegan.
Recept på regnbågstårta – supergod enkel vegansk tårta
Ingredienser
Fyllning
- 6 dl blötlagda naturella cashewnötter
- 2 st. mogna bananer
- 2-3 msk saft från 1 citron
- 4 msk yaconsirap eller agavesirap raw
- 3 dl kallpressad kokosolja
Blått lager – blandas med en fjärdedel av fyllningen
- 1,5 msk blåbärspulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Grönt lager – blandas med en fjärdedel av fyllningen
- 1 st. avokado eko (skalad och urkärnad)
- 2 dl färsk spenat
- 1 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Gult lager – blandas med en fjärdedel av fyllningen
- 225 g mango i tärningar (tinad)
- 0,5 tsk gurkmeja
Rött lager – blandas med en fjärdedel av fyllningen
- 1,5 msk rödbetspulver
- 1 tsk lucumapulver (kan uteslutas)
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Dekoration
- färska blåbär
- färska björnbär
- färska hallon
- färsk mynta
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna i minst 5 timmar.
- Placera plastfolie i en liten rund och hög springform (16 cm i diametern).
- Sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa ihop tillsammans med alla övriga ingredienser till fyllningen tills det blir en fin och slät massa.
- Dela upp fyllningen i 4 delar.
- Låt den fjärde delen ligga kvar i mixern och börja med det blåa lagret.
Blått lager – underst
- Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det blåa lagret.
- Placera fyllningen som det understa lagret av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
- Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Grönt lager
- Skölj och torka ur matberedaren.
- Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gröna lagret.
- Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
- Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Gult lager
- Skölj och torka ur matberedaren.
- Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gula lagret.
- Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
- Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Rött lager – överst
- Skölj och torka ur matberedaren.
- Mixa ihop den sista fjärdedelen av fyllningen med alla ingredienser till det röda lagret.
- Häll fyllningen försiktigt som det översta lagret och jämna till med en slickepott eller liknande.
- Låt kakan stå kallt i minst 5 timmar innan servering. Den blir extra god om den får stå i kylen 1 dag innan servering. Kakan går även att frysa.
Dekoration
- Dekorera gärna den veganska tårtan / regnbågstårtan med mynta, blåbär, björnbär, hallon eller andra färska bär och frukter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig vegansk tårta / regnbågstårta!