Fika, Dessert Och Godis

Mandelbiskvier Bra Recept Sockerfria Och Veganska

En kristallskål med veganska och sockerfria mandelbiskvier.

Ett riktigt bra recept på hemmagjorda veganska mandelbiskvier som även är sockerfria (utan vitt socker). Dessa blir mjukare och inte fullt lika söta som köpta mandelbiskvier.

Receptet tillägnas min älskade farmor som jag tyckte så mycket om. Ett av många starka minnen av henne var att hon ofta kom med en påse mandelbiskvier till mig och min syster att dela på när vi var små.

Förutom att äta som snacks eller till fikat så kan mandelbiskvier även vara goda till nyponsoppa. Nypon är rika på C-vitamin, antioxidanter, betakaroten och mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon har även en antiinflammatorisk verkan.

En kristallskål med veganska och sockerfria mandelbiskvier visad uppifrån.

Recept på mandelbiskvier – bra recept sockerfria och veganska

Inga betyg än
Total tid 1 timme
Måltid Vegan rawfood godis och glass
Portioner 50 stycken

Ingredienser
  

  • 2 dl mandelmjöl 
  • 0,5 dl kokossocker
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 st fiberhuskägg 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten.
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 knivsudd salt

Instruktioner
 

  • Blanda ihop fiberhuskägget och låt svälla i 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. 
  • Rör sedan ner fiberhuskägget med en slev och blanda ihop till en jämn deg med händerna.
  • Rulla till små kulor/bollar och forma till en spetsig topp med fingrarna. 
  • Lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga mandelbiskvier!

En kristallskål med veganska och sockerfria mandelbiskvier visade uppifrån.
En hand som håller upp en vegansk och sockerfri mandelbiskvi.
En plåt med veganska och sockerfria mandelbiskvier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet