Ett riktigt bra recept på hemmagjorda veganska mandelbiskvier som även är sockerfria (utan vitt socker). Dessa blir mjukare och inte fullt lika söta som köpta mandelbiskvier.
Receptet tillägnas min älskade farmor som jag tyckte så mycket om. Ett av många starka minnen av henne var att hon ofta kom med en påse mandelbiskvier till mig och min syster att dela på när vi var små.
Förutom att äta som snacks eller till fikat så kan mandelbiskvier även vara goda till nyponsoppa. Nypon är rika på C-vitamin, antioxidanter, betakaroten och mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon har även en antiinflammatorisk verkan.
Recept på mandelbiskvier – bra recept sockerfria och veganska
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokossocker
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 st fiberhuskägg 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten.
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 tsk agavesirap
- 1 knivsudd salt
Instruktioner
- Blanda ihop fiberhuskägget och låt svälla i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör sedan ner fiberhuskägget med en slev och blanda ihop till en jämn deg med händerna.
- Rulla till små kulor/bollar och forma till en spetsig topp med fingrarna.
- Lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Smakliga mandelbiskvier!