Vegansk Mat Och Tillbehör

Ugnsbakade Marinerade Kikärtor – Gott Recept – Vegan

Ugnsrostade, marinerade kikärtor - vegan på ett fat med en servett och ett äpple vid sidan om.

Det är så enkelt och gott att slänga ihop lite ugnsrostade kikärtor. Detta kan man variera med istället för kött, kyckling och fisk till en vanlig måltid.

Hemligheten för att få kikärtorna mer krispiga är att torka dem med en handduk så de är så torra som möjligt efter att man har sköljt av dem. I detta recept använde jag färdigkokta kikärtor på paket men man kan ju lika gärna blötlägga och koka egna om man vill.

Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölfritt, äggfritt, vegetariskt utan vitt socker.

Ugnsrostade, marinerade kikärtor - vegan på ett fat med en servett och ett äpple vid sidan om.

Recept på ugnsbakade marinerade kikärtor – gott recept – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 pkt färdigkokta kikärtor 
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 2 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • örtsalt (efter smak)
  • havssalt (om man vill)

Instruktioner
 

  • Skölj av kikärtor i ett durkslag och skaka bort så mycket vatten som möjligt.
  • Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Torka av kikärtorna med en kökshandduk så att de ska bli mer krispig.
  • Blanda ihop marinaden och häll den över kikärtorna.
  • Blanda ihop allt med händerna så det blir jämt fördelat.
  • Strö över lite extra havssalt om man vill. 
  • Rosta kikärtorna på 225 grader i cirka 30 minuter (rör runt efter halva tiden).
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga ugnsrostade och marinerade kikärtor.

Fler recept på vegansk mat

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg