Jag har alltid älskad choklad och brukar unna mig en bit i stort sett varje dag.
En bit hemmagjord choklad till kvällsteet kan vara bra då magnesium har en lugnande effekt på hjärnan och kan på så sätt även gynna sömnen.
Denna hemmagjorda choklad är sockerfri (utan vitt socker), glutenfri, mjölkfri, lowcarb, vegan och raw.
Recept på hemmagjord choklad som är sockerfri vegansk och raw
Ingredienser
- 1 dl rivet kakaosmör raw
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl kokosolja
- 50 g naturella cashewnötter
- 1 dl soltorkade dadlar
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kokossocker
- 1 tsk agavesirap
Instruktioner
- Se till att dadlarna är urkärnade.
- Mixa dadlar och cashewnötter.
- Riv kakaosmöret och smält sedan tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Se till att vattnet inte börjar koka.
- Häll över kakaosmöret och kokosoljan i en skål och blanda i kakaon, vaniljpulvret, kokossockret och agavesirapen.
- Blanda slutligen ner de mixade dadlarna och cashewnötterna.
- Häll över i en form, exempelvis en isform eller någon annan form som du har.
- Fördela fyllningen så jämt som möjligt.
- Låt stå i frysen ca 30-60 minuter och förvara sedan chokladen i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig hemmagjord choklad!
Innehåller ca 118 kcal per bit räknat på 18 bitar varav 5g kolhydrater, 10g fett och 2g protein.