Tips på lättlagade glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan. Ät dem som de är eller med något gott pålägg. Se tips på pålägg efter receptet.
Recept på glutenfria grötscones med aprikos -mjölkfria och vegan
Ingredienser
- 2 portioner portioner kokt glutenfri havregrynsgröt
- 4 dl mandelmjöl
- 1 dl teffkorn eller chiafrön
- 1 dl valnötter
- 0,5 tsk salt
- 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 tsk bikarbonat
- 2 msk solroskärnor
- 0,5 dl torkade plommon eller aprikoser
Topping
- 0,5 msk sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
- Låt gröten svalna lite.
- Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan gröten.
- Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och valnötterna.
- Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Toppa med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
- Låt svalna under bakduk innan de serveras.
Smakliga glutenfria scones.
Ät dem som de är eller med ett gott veganskt pålägg som exempelvis veganskt smör, avokadosmör eller Veganskt Pålägg – Krämigt Och Gott Sojasmör.
Fler recept på glutenfria scones
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Glutenfria scones – veganska med banan
Glutenfria Scones Med Rödbetor – Veganska Och Goda
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan
Glutenfritt Bönbröd Med Avokado – Bra Recept
Glutenfritt Sötpotatisbröd Med Smak Av Kanel – Vegan