Dessa underbart goda italienska vegobullar / bönbullar med spagetti och tomatsås är ett recept på vegansk mat när den är som bäst.
Italiensk mat med spagetti och härliga smaker som passar bra både till vardags eller vid lite mer festliga tillfällen.
Receptet är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt. Välj glutenfrit spagetti för att få rätten glutenfri.
Recept på vegobullar med spagetti och tomatsås – italiensk glutenfri mat
Ingredienser
- 380 g färdigkokta svarta bönor (380 g = 230 g avrunna)
- 0,5 st. liten gul lök
- 1 msk olivolja
- 0,5 dl rismjöl
- 0,5 dl kikärtsmjöl
- 0,5 dl mandelmjöl eller hackade mandlar
- 1-2 st. vitlöksklyfta
- 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5-1 st. kruka persilja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk tamari
- 60 g vegansk ost
Till stekning
- 1-2 msk olivolja eller kokosolja
Tomatsås
- 400 g krossade tomater (eller krossa egna)
- 1 st. gul lök
- 1-2 st. vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1-2 msk hackad färsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- bönspagetti/tagilatelli och en fräsch grön sallad (eller valfri pasta).
Instruktioner
- Skala och skär löken i mindre bitar.
- Skölj av bönorna och låt rinna av.
- Pressa vitlöken och skölj persiljan.
- Mixa ihop samtliga ingredienser till vegobullarna i en matberedare.
- Forma sedan till 12 stora bollar.
- Bryn i olivolja på svag värme och baka sedan i ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter.
Servera bönbullarna / vegobullarna tillsammans med kokt bönspagetti, tagilatelli eller valfri pasta, tomatsåsen och en fräsch grön sallad.
Smaklig måltid!
Fler recept med pasta
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri