Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com.
Idag bjuder jag på ett recept på en jättegod och enkel hemmagjord pesto utan ost, som kan användas som tillbehör eller som ingrediens i en maträtt.
Receptet finns även bland många andra med i min kokbok Vegansk vardagsmat.
Smaksättningen består istället för ost av näringsjäst som har en ostlik smak. Näringsjäst kan användas som ett naturligt B-vitamintillskott och som god smaksättare till vegansk mat.
Om man inte tål nötter går det alldeles utmärkt att byta ut pinjenötterna till solroskärnor.
Receptet är veganskt, laktosfritt, glutenfritt och rawfood.
Många av ingredienserna går att köpa på Bodystore.com via länkarna i receptet.
Recept på pesto utan ost – vegan och rawfood
Ingredienser
- 1 st. kruka färsk basilika
- 50 g pinjenötter (går att byta ut mot solroskärnor)
- 1-2 st. vitlöksklyftor
- 1 msk bjästflingor (näringsjäst)
- 0,5 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- 8 st. droppar från färsk citron (eller efter smak)
Instruktioner
- Skölj basilikan.
- Mixa ihop basilikablad, pinjenötter (eller solroskärnor), vitlök och näringsjäst i en mixer eller matberedare (alternativt finhacka för hand eller stöt i en mortel).
- Tillsätt sedan oljan lite i taget tills peston har fått en fin konsistens.
- Smaka av med salt, peppar och några droppar saft från en färsk citron.
Bjäst går att köpa hos Bodystore.
Smaklig hemmagjord pesto utan ost.
Tips på recept med pesto utan ost
Glutenfri Minipizza Med Kantareller Feta Och Pesto – Vegansk
Ugnsbakad Portabello Med Timjan Och Vegansk Mozzarella
Fler recept på goda tillbehör
Veganskt Smör Med Avokado – Två Varianter Avokadosmör
Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök