Ett gott recept på glutenfritt sötpotatisbröd med smak av kanel och kardemumma. Ät gärna tillsammans med färsk avokado, tomat, paprika eller något annat växtbaserat favorit pålägg.
Receptet är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.
Recept på glutenfritt sötpotatisbröd med smak av kanel – vegan
Ingredienser
Fiberhuskägg
- 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 1,5 dl vatten
Torra ingredienser
- 1 dl durramjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk linfrön eller chiafrön
- 0,75 dl pumpakärnor
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
Sötpotatismix
- 250 g sötpotatis
- 2 msk kokosolja
- 1 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop fiberhuskäggen i en liten skål och låt stå i 10 minuter (de blir då som en tjock geléaktig röra).
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke.
- Skär bort det yttersta på kanterna på sötpotatisen (skalet kan vara kvar) väg upp, skär i mindre bitar och mixa fint ihop med kokosolja och vatten/havredryck i en matberedare.
- Tillsätt sedan den mixade sötpotatisblandningen till bunken med de torra ingredienserna och rör runt ordentligt med en träslev.
- Blanda till sist ner fiberhuskäggen och fördela jämt med en träslev.
- Placera ut degen i en brödform med bakplåtspapper.
- Låt limpan svälla i cirka 10 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter.
- Låt svalna ordentligt innan brödet skivas upp.
Servera gärna med uppskivad avokado och grönsaker, exempelvis tomat och lite salt, eller med Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök. Brödet går utmärkt att frysa (ett tips är att frysa in det i skivor).
Smakligt glutenfritt sötpotatisbröd.
Fler recept på glutenfritt bröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan
Morotsscones – glutenfria eatclean vegan