Vegansk Mat Och Tillbehör

Glutenfri Paj Med Spännande Smaker – Vegansk Kantarellpaj

Glutenfri paj med spännande smaker - vegansk.

Detta goda recept på glutenfri paj med kantareller – vegansk kantarellpaj innehåller spännande smaker från gula kantareller, färska örter och sherry. Själva stanningen är gjort på bl.a. krämig kokosmjölk, glutenfri havredryck och vegansk ost.

Nu är det svamptider och det finns så mycket gott att laga på svamp. Detta är bara ett av många exempel. Här kommer receptet på glutenfri paj med kantareller /vegansk kantarellpaj.

Glutenfri paj med spännande smaker - vegansk.

Recept på glutenfri paj med spännande smaker – vegansk kantarellpaj

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 tsk fiberhusk, psylliumhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 msk olivolja (till stekning)
  • 250 g kantareller
  • 0,5 st. purjolök
  • 60 g färsk spenat
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 1 msk färsk hackad persilja
  • 1 st. vitlöksklyfta (skivad)
  • 2 tsk veggiebuljong
  • 1 msk sherry
  • salt och svartpeppar

Stanning

  • 2,5 dl krämig kokosgrädde, glutenfri havregrädde eller annan valfri växtbaserad grädde
  • 0,5 dl glutenfri havredryck
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 50 g vegansk ost
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

Pajdegen

  • Blanda ihop sojamjöl, havregryn, fiberhusk och salt i en bunke.
  • Rör ner olivoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg med händerna.
  • Tryck ut degen i en pajform (cirka 25 cm i diameter). Låt gärna pajskalet stå kylt i 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i mitten av ugnen tills det fått lite färg, cirka 10 minuter.

Fyllning

  • Ansa, skölj och finstrimla purjolöken.
  • Skär kantarellerna i mindre bitar (om de är stora).
  • Stek kantarellerna i olivolja några minuter.
  • Rör ner purjolöken och fortsätt steka tills den är mjuk.
  • Krydda med lite salt, färsk timjan, spenat, persilja, vitlök, buljong, svartpeppar och sherry.
  • Lägg svampröran i pajskalet.

Stanning

  • Vispa ihop krämig kokosmjölk (eller annan valfri växtbaserad grädde) och havredryck.
  • Vispa sedan ner sojamjöl och kryddor till en smet.
  • Riv den veganska osten och blanda ner den med.
  • Häll stanningen över pajen.
  • Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

Serveringstips

  • Servera gärna tillsammans med en sallad på mache, plommon och valnötter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
En tugga med spännande smaker. Här är pajen serverad tillsammans med en sallad på mache, plommon och valnötter.

Smaklig glutenfri paj med kantareller och spännande smaker / vegansk kantarellpaj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet