Glutenfritt bröd med durra, valnötter och dadlar eller russin. Idag är det Internationella celiakidagen och jag vill dela ett gott glutenfritt brödrecept med er.
Det är något speciellt med hembakat och nybakat bröd, inte sant? Jag blir lycklig varje dag när jag vet att det finns hembakat bröd hemma. Att baka med durra är både gott och nyttigt! Det bästa resultatet får man dock när man blandar olika glutenfria mjölsorter.
Ett tips är att skiva upp limporna och frysa in några skivor i varje påse så att man kan ta fram och äta som nybakat bröd varje gång. Rosta lätt eller låt tina.
Receptet på glutenfritt bröd med durra är även mjölkfritt, äggfritt och veganskt.
Recept på glutenfritt bröd med durra, valnötter och dadlar – vegan
Ingredienser
- 2,5 dl durramjöl
- 1 dl rismjöl
- 1,5 dl bovetemjöl
- 0,5 dl fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 dl solroskärnor
- 1 dl valnötter eller cashewnötter
- 1 dl dadlar eller russin
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
Övriga ingredienser
- 1 msk äppelcidervinäger
- 5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 2 tsk agavesirap eller yaconsirap
Instruktioner
- Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olivolja och agavesirap i en bunke.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig.
- Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en jämn deg med en trägaffel.
- Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter.
- Placera ut degen i en brödform klädd i bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 60 minuter.
- Låt brödet svalna under bakduk.
Smakligt glutenfritt bröd med durra.
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfritt bröd med frön – veganskt nyttigt superbröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept | Healthcreator.se