Att göra sin egen glutenfria musli är både enkelt och gott och blir en bra start på dagen. Dessutom går det snabbt att blanda ihop. Gör så många portioner du föredrar, det går bra att utöka portionerna gånger 3 i receptet och se mängden ingredienser.
Denna musli med havregryn och frystorkade hallon innehåller även chiafrön, solroskärnor, kokoschips, torkade fikon och pumpakärnor. Havregrynen går även bra att byta ut mot boveteflingor om man vill.
Servera gärna med en hemmagjord cashew yoghurt eller en hemmagjord yoghurt på kokosgrädde.
Muslin är sockerfri, glutenfri, nötfri och växtbaserad / vegan.
Recept på glutenfri musli med havregryn och frystorkade hallon – bra start
Ingredienser
- 2 dl glutenfria havregryn (eller boveteflingor)
- 1 msk chiafrön
- 0,5 dl solroskärnor
- 1 dl kokoschips
- 1 dl frystorkade hallon (eller byt ut till hälften mängd gojibär)
- 1 dl torkade fikon
- 0,5 dl pumpakärnor
Instruktioner
- Skär fikonen i lite mindre bitar.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
- Lägg över och förvara muslin i en glasburk med lock.
- Servera gärna tillsammans med hemmagjord cashew yoghurt
Smaklig glutenfri musli med havregryn och frystorkade hallon.
Fler recept på frukost och mellanmål
Chiapudding Med Kokosmjölk, Mango, Blåbär Och Kanel
Bananplättar – Enkelt Och Gott Recept – Glutenfria Och Vegan
Havregrynsgröt Med Päron Banan Mandlar Och Kardemumma
Lyxiga veganska glutenfria våfflor – frasiga | Healthcreator.se