Vill du baka ett gott och nyttigt bröd utan gluten? Prova då dessa hälsosamma glutenfria rödbetsfrallor som förutom rödbetor innehåller andra långsamma kolhydrater som valnötter, mandlar, teffkorn, chiafrön och sesamfrön. Glutenfria, mjölkfria och vegan.
Recept på glutenfria rödbetsfrallor – mjölkfria och nyttiga – bra recept
Ingredienser
- 300 g rödbetor
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 1 dl valnötter
- 0,5 dl teffkorn
- 2 msk chiafrön
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk kokosolja
- 2 krm salt
- 1 tsk yaconsirap eller agavesirap
Topping
- sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj rödbetorna och skär bort kanterna.
- Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare.
- Tillsätt resterande ingredienser och mixa vidare.
- Forma till 6 bollar och lägg dem direkt på bakplåtspapper.
- Platta till dem en aning och låt vila några minuter.
- Pensla på lite oliv- eller rapsolja och strö på sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 40-50 minuter.
- Känn efter med en sticka att frallorna är klara.
- Låt svalna.
Video
Smakliga glutenfria frallor.
Serveringstips
Servera gärna ihop med lite hemmagjord cashewost eller rödbetssmör.
Receptet på glutenfria rödbetsfrallorna finns även med i min kokbok ”Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg
Detta recept (samt även rödbetssmöret som syns på bilden) bland många andra hälsosamma recept finns även med i min kokbok Skapa din hälsa
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk
Glutenfritt Sötpotatisbröd Med Smak Av Kanel – Vegan
Glutenfritt Bönbröd Med Avokado – Bra Recept
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan
Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept
Vad kan man ersätta teffkorn med? Jag är inte glutenintolerant.
Hej Eva, Tack för din fråga. I detta recept kan du ersätta teffkornen med vilka korn som helst eller om du hellre vill med frön, exempelvis sesamfrön eller linfrön.