Denna selleri smoothie med banan och avokado blir läckert grön och god. Receptet är glutenfritt och vegan.
Släng inte selleribladen. De är perfekta att använda exempelvis till en grön smoothie. Selleri sägs ha många hälsofördelar och blasten och roten likaså. Det finns även fler blad, blast och rötter att ta vara på från olika grönsaker.
Dessa kan du äta:
Blast, blad och rot från:
broccoli
blomkål
morötter
rödbeta
Dessa kan du INTE äta:
Bladen på rabarber är giftiga då de innehåller stora mängder oxalsyra. Man ska heller inte äta bladen/blasten från aubergine, potatis eller tomat.
Obs! Tänk även på att gröna blad kan vara hårsmälta, så man ska inte överdriva konsumtionen. Rödbetsblast innehåller mycket nitrat och kan ge magont om man äter i för stora mängder. Barn under ett år bör inte serveras rödbetsblast då de är speciellt känsliga för höga nitrathalter då de saknar ett enzym.
Recept på selleri smoothie med banan och avokado – bra recept
Ingredienser
- 140 g blad från stjälkselleri
- 2 dl mandeldryck eller cashewdryck / cashewmjölk
- 1 st. banan
- 0,5 st. avokado
- 1 st. satsumas
- 1 tsk agavesirap
Instruktioner
- Skölj och skär stjälkselleribladen i mindre bitar.
- Skala och skär frukten i mindre bitar.
- Blanda alla ingredienser och mixa till en stor eller två mindre smoothies.
Smaklig selleri smoothie.