NYHET! Gå En Glutenfri Bakkurs Online!
Boka in dig här!
Glutenfritt Bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Tekakor ligger på ett fat.

Recept på kalljästa tekakor som är både glutenfria och vegan och som blir så otroligt goda.

Med en mix av både glutenfritt havremöl, glutenfria havregryn och glutenfri havredryck skulle man även kunna kalla dessa för havrefrallor. För att få brödet veganskt/växtbaserat så används alltså havredryck istället för mjölk. Och för att garantera att det blir glutenfritt kan man använda glutenfria havreprodukter.

Tekakor passar bra vid så många tillfällen. Till frukost, till mellanmål, till soppan osv. Gott ihop med vegansk ost, röd paprika och mache. Eller varför inte med avokado eller banan på.

Låt inte den kladdiga degen skrämma dig, brödet blir magiskt gott.

Nu till receptet på hur du bakar dessa glutenfria veganska tekakor som även är sockerfritt, äggfritt och nötfritt.

Tekakor ligger på ett fat.

Recept på tekakor – bra recept – kalljästa och glutenfria

5 från 1 röst
Total tid 5 timmar
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 14 g torrjäst
  • 4 dl glutenfri havredryck eller sojadryck (tag 5 dl för plattare tekakor)
  • 1,5 msk olivolja (tag 2 msk för plattare tekakor)
  • 1,5 msk agavesirap
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumhusk/fiberhusk

Tillbehör

  • olivolja

Instruktioner
 

  • Rör ihop jästen med havredryck i en bunke.
  • Rör ner agavesirap och olivolja.
  • Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ner i degspadet lite i taget.
  • Låt degen jäsa under plastfolie i kylen i 2-4 timmar.
  • Använd olja på händerna och forma 8 kakor av den kladdiga degen på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till.
  • Om du väljer att göra dem ännu plattare (med mer vätska och olja) så blir degen kladdigare.
  • Låt stå till sig 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader och grädda längst ner i cirka 15 minuter.
  • Låt svalna under en bakduk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Njut av detta goda bröd med ett gott pålägg som exempelvis kokosost, paprika och mache.

Gott Och Hälsosamt Glutenfritt bröd – Bakkurs Online

Det ursprungliga priset var: 3999 kr.Det nuvarande priset är: 2999 kr.

Gott Och Hälsosamt Glutenfritt Bröd – Bakkurs Online. Teori varvas med brödbak och vi lär oss baka läckra glutenfria och växtbaserade brödrecept med fokus på hälsa från grunden.

Fler recept på glutenfritt bröd

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Rödbetsscones – glutenfria och veganska

Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa

Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt

Glutenfria Bananscones – Bra Recept – Vegan

Alla recept på glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Se exempel på veganskt smör, ost och pålägg

Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept

Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept

Veganskt Pålägg – Krämigt Och Gott Sojasmör

En hand håller upp en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och macheblad.
Tekakor ligger på ett fat.
En hand håller i ett fat med en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och mache.
Nygräddade tekakor med kokosost, röd paprika och mache. En tugga tagen…
Ogräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Före gräddning.
Nygräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Nygräddade.

Till startsidan Healthcreator.se

Healthcreator.se | Vegansk mat – glutenfri och sockerfri

5 från 1 vote (1 betyg utan Kommentar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet