Recept på kalljästa tekakor som är både glutenfria och vegan och som blir så otroligt goda.
Med en mix av både glutenfritt havremöl, glutenfria havregryn och glutenfri havredryck skulle man även kunna kalla dessa för havrefrallor. För att få brödet veganskt/växtbaserat så används alltså havredryck istället för mjölk. Och för att garantera att det blir glutenfritt kan man använda glutenfria havreprodukter.
Tekakor passar bra vid så många tillfällen. Till frukost, till mellanmål, till soppan osv. Gott ihop med vegansk ost, röd paprika och mache. Eller varför inte med avokado eller banan på.
Låt inte den kladdiga degen skrämma dig, brödet blir magiskt gott. Låt degen jäsa länge så kommer smakerna fram bättre.
Nu till receptet på hur du bakar dessa glutenfria veganska tekakor som även är sockerfritt, äggfritt och nötfritt.
Recept på tekakor – bra recept – kalljästa och glutenfria
Ingredienser
- 14 g torrjäst
- 4 dl glutenfri havredryck
- 1,5 msk olivolja
- 1,5 msk agavesirap
- 2 dl havremjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 3 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk psylliumhusk / fiberhusk
Tillbehör
- olivolja
Instruktioner
- Rör ihop jästen med havredryck i en bunke.
- Rör ner agavesirap och olivolja.
- Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ner i degspadet lite i taget.
- Låt degen jäsa under plastfolie i kylen i 2-4 timmar.
- Klutta ut 8 kakor av den kladdig degen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Använd olja på händerna och forma till dem.
- Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda längst ner i cirka 15 minuter.
Njut av detta goda bröd med ett gott pålägg som exempelvis kokosost, paprika och mache.
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Rödbetsscones – glutenfria och veganska
Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt
Glutenfria Scones – Bananscones – Bra Recept- Vegan
Alla recept på glutenfritt bröd
Glutenfritt bröd | Healthcreator.se