Denna fantastiska chokladrulle gjord på bland annat dadlar, kokos och gojibär är så otroligt god.
Receptet fick jag tips om under min hälsokock-utbildning av kostrådgivaren Ulrika Hoffer som bl.a har skrivit boken “Good mood food”.
Kanske bjuda älsklingen/kompisen/föräldern/barnet/bästisen/släktingen/främlingen eller bara dig själv på denna på Alla hjärtans dag eller vilken dag som helst för den delen.
Chokladrullen är paleo, vegan, rawfood, laktosfri, mjölkfri och glutenfri.
Recept på chokladrulle med dadlar – paleo, vegan, rawfood och glutenfri
Ingredienser
- 1 msk kokosolja
- 2 dl torkade dadlar
- 1 liten nypa grovkornigt salt
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl cashewnötter, paranötter eller sötmandlar
- 0,5 dl gojibär
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Mixa kokosolja, dadlar, salt, kakao och vatten till en slät konsistens.
- Hacka valfria nötter grovt och rör ner dem samt gojibären i degen.
- Forma sedan degen till en avlång stång, cirka fem cm i diametern.
- Rulla stången i kokosflingorna.
- Ställ in i kylen en stund så att den stelnar.
- Skär upp den i drygt centimetertjocka skivor.
Smaklig chokladrulle!
Innehåller ca 75 kcal per bit (räknat på 16 bitar) varav 7g kolhydrater, 4g fett och 2g protein.
Fler tips på fikabröd
15 bästa recepten med dadlar
Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt
Kardemummakakor Med Dadlar – Glutenfria – Bra Energi
Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan
Glutenfri Toscakaka Med Päron – Toscatårta – Vegansk Och Sockerfri