Växtbaserad / Vegansk frukost och mellanmål

Granola – Bra Recept Med Nötter Dadlar Och Kardemumma

En skål granola med nötter, dadlar och kardemumma med kokosgrädde och jordgubbar.

Denna granola är ett bra och superenkel recept och perfekt att blanda ihop på kvällen.

1-2 timmar i ugnen på 50 grader längst ner i ugnen, sedan är den klar.

Receptet är vegansk, lowcarb, glutenfri och rawfood. Har du en ugn som kör lägre temp så kan du få den till riktig rawfood, då max temperaturen för tillagning av rawfood är 42 grader. 

Granolan innehåller bland annat blandade nötter som valnötter, paranötter och mandlar, frön, dadlar och kardemumma mm.

Man kan såklart byta ut nötterna till andra nötter om det är något man inte tål eller inte tycker om.

En skål granola med nötter, dadlar och kardemumma med kokosgrädde och jordgubbar.

Recept på granola – bra recept med nötter dadlar och kardemumma

Inga betyg än
Måltid Vegansk frukost och mellanmål
Portioner 12 små portioner

Ingredienser
  

  • 100 g valnötter
  • 100 g mandlar
  • 100 g paranötter 
  • 100 g hasselnötter
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1-1,5 dl torkade dadlar 
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kanel 
  • 1 tsk kardemumma
  • 1-2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till max 42 grader (maxtemperatur för raw food) om du vill att granolan ska vara raw food. Annars går 50 grader bra.
  • Blanda ihop alla nötter och fröer i en bunke.
  • Kärna ur dadlarna (om det behövs).
  • Skär dadlarna i mindre bitar och tillsätt även dem i blandningen.
  • Krydda med vaniljpulver, kanel och kardemumma.
  • Rör om blandningen ordentligt.
  • Smörj en långpanna med lite kokosolja och häll över nötblandnigen i den.
  • Klicka sedan ut kokosolja jämt över granolan.
  • Häll till sist över den yacon- eller agavesirapen jämt fördelat över granolan.
  • Rosta i nedre delen av ugnen ca 1-2 timmar på 42-50 grader.
  • Rör runt några gånger under tiden med en stekspade.
  • Låt granolan svalna och förvara i en glasburk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig granola med dadlar, nötter och kardemumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg