Vegansk Mat Och Tillbehör

Vegansk Bolognese – Köttfärssås Med Hemmagjord Parmesanströ

Vegansk bolognese på blomkål och valnötter toppad med hemmagjort parmesanströ.

Att göra en vegansk bolognese, köttfärssås på ugnsbakad blomkål och valnötter blir väldigt gott. Blanda ihop det med mixade eller krossade tomater, hackad lök och kryddor så är det i stort sett klart.

Denna maträtt gör sig väldigt bra tillsammans med bönspagetti eller linsspagetti men du kan såklart välja den pasta som passar dig. Att göra ett hemmagjort veganskt parmesanströ till kan jag verkligen rekommendera. Det håller länge om det förvaras i en glasburk med lock och kan sedan strö på lite diverse rätter framöver.

Ströt är gjort på en bas av rostade solroskärnor och får sin ostiga smak av bjästflingor som ger ett naturligt innehåll av B-vitaminer.

Vilket underbart väder idag igen. Så glad jag var uppe i ottan idag och därför snart redan är klar med dagens recept. Sedan kan jag njuta av vädret mitt på dagen och fortsätta jobba igen lite senare på eftermiddagen. Det är detta jag älskar mest med att vara egenföretagare. Att styra sin egen tid och sitt liv. Att kunna välja att spendera lite tid med någon man bryr sig om en vanlig onsdagseftermiddag eller att välja att ta vara på vädret en lång torsdagslunch. Att jobba när det passar in helt enkelt. Och att välja sitt arbete varje dag – just bara för att det känns meningsfullt och viktigt.

Håll tillgodo med receptet på vegansk köttfärssås och hoppas det ska smaka! Om ni blir nyfikna på att få fler av mina recept samlade så finns även detta recept med i min senaste kokbok “Vegansk vardagsmat – eat clean” som du kan läsa mer om här.

Vegansk bolognese på blomkål och valnötter toppad med hemmagjort parmesanströ.

Recept på vegansk bolognese -blomkål och valnötter – köttfärssås med parmesanströ

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Vegansk bolognese på blomkål och valnötter

  • 300 g blomkål
  • 60 g valnötter 
  • 1 st. gul lök
  • 1-2 st. vitlöksklyfta
  • 1 st. morot
  • 700 g tomater  (cirka 7-8 st.)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1-2 tsk tamari  (glutenfri soja)
  • 1-2 tsk veggiebuljong 
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk agavesirap 
  • salt och svartpeppar 

Topping

  • 0,5 st. kruka basilika
  • parmesanströ (se recept)

Tillbehör

  • 4 prt. bönspagetti 

Hemmagjort parmesanströ

  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl bjästflingor
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 0,5-1 tsk flingsalt eller havsalt

Instruktioner
 

Vegansk bolognese på blomkål och valnötter

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mixa blomkål, valnötter, pressad vitlök, salt och peppar till en grynig massa i en matberedare och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ugnsbaka i 20 minuter.
  • Finhacka löken och skiva moroten.
  • Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök och morötter.
  • Häll sedan över i en kastrull.
  • Mixa tomaterna i en matberedare och rör sedan ner i kastrullen med lök och morötter.
  • Krydda med veggiebuljong, tamari, oregano, agavesirap, salt och peppar.
  • Låt puttra i några minuter.
  • Rör sedan ner den ugnsbakad blomkålen och valnötterna och smaka av kryddningen.
  • Servera bolognesen med linsspagetti, färsk basilika och en sallad. Toppa gärna med vegansk hemmagjort parmesanströ.

Hemmagjort parmesanströ

  • Rosta solroskärnorna i en torr panna.
  • Låt svalna.
  • Mixa ihop alla ingredienser till ett fint strö och förvara i en glasburk med lock.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig måltid!

En glasburk med veganskt hemmagjort parmesanströ.
Hemmagjort veganskt parmesanströ förvaras i en glasburk med lock.

Fler recept med pasta

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg