Här presenteras världens godaste recept på vegansk tårta med choklad. Chokladtårtan är raw, no bake och glutenfri. Ett riktigt bra recept helt enkelt.
Om ni är sugna på att baka något riktigt gott i chokladväg tycker jag att ni ska prova denna tårta.
Eftersom chokladtårtan innehåller väldigt mycket energi räcker det med en lite mindre bit per person. Här användes en hög 16 cm form och då blir tårtan högre och kan skäras upp i mindre bitar om man vill.
Receptet på vegansk tårta med choklad / chokladtårta är växtbaserat, vegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, äggfritt, sockerfritt (utan vitt socker) och mejerifritt.
Tips! Se även bästa receptet på Glutenfri kladdkaka – choklad!
Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar innan ni mixar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring.
Recept på vegansk tårta choklad – bra recept – raw – chokladtårta
Ingredienser
Botten
- 5 dl valnötter
- 2,5 dl torkade dadlar
- 2 msk kakao
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 krm salt
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2 tsk agavesirap
Fyllning
- 5 dl naturella cashewnötter
- 1 dl kakao
- 1 dl agavesirap eller yaconsirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 nypa salt
Topping
- färska jordgubbar
- färsk mynta
Instruktioner
Botten
- Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
- Mixa alla ingredienser till botten tills degen håller samman.
- Pressa ut degen i en form med löstagbara kanter. (16-20 cm). Kakan blir högre ju mindre form.
Fyllning
- Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring. Häll bort vattnet.
- Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare tills det blir helt slätt och krämigt.
- Placera ut fyllningen ovanpå botten, jämna ut med en slickepott och ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.
- Toppa gärna tårtan med färska jordgubbar och en kvist mynta.
Smaklig vegansk tårta med choklad / chokladtårta!
Samlade recept med dadlar
Toppa kladdkakan med marsipankycklingar
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Fler tips på fikabröd
Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt
Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan
Glutenfri Toscakaka Med Päron – Toscatårta – Vegansk Och Sockerfri
Tack för allt du delar med dig.
Du är fantastisk..och så duktig
Tusen tack bästa Maria! Vad glad jag blir! -.) <3
Om man gillar krämig choklad med lite crunchig botten, är detta tårtan för dig! Har bakat den flera gånger och varje gång uppskattas den väldigt väl!
Det tar kanske lite mer tid, då cashewnötter ska läggas i blöt, men med lite planering, så går det alldeles utmärkt.
Dessutom är det värt det, så god!!
Perfekt i sommar, då detta är en nobake kaka, du slipper alltså dra igång en ugn!
Tusen tack för din fina kommentar bästa Mervi, det gör mig så glad! <3