En enkel och god limpa att äta som den är, rosta eller göra varma mackor på. Majsbröd / Majs- och bovetelimpa är ett glutenfritt bröd när det är som bäst.
Se även ett gott tips på goda veganska varma kantarell- och ostmackor på min instagram som du hittar du längst ner i inlägget.
Receptet på majs- och bovetelimpan – majsbröd är glutenfritt, äggfritt, nötfritt, laktosfritt, mjölkfritt, sojafritt och vegansk / växtbaserat.
Recept på majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk
Ingredienser
Instruktioner
- Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olja och agavesirap i en bunke.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig.
- Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel.
- Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter.
- Forma degen till en limpa direkt på en plåt med bakplåtspapper alternativt placera ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 60 minuter.
- Låt brödet svalna helt under bakduk.
Smakligt glutenfritt majsbröd.
Tips på varma mackor
Se receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor på instagram.
Länk till receptet:
Veganska varma kantarell- och ostmackor
Fler recept på glutenfritt bröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan
Glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan
Fler recept med majs
Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders
Ugnsbakad Sötpotatis Med Majs Och Vegansk Fetaost
Veganska Tacos Guacamole Tortilla Och Tomatsalsa
Hej
Jag bakade detta bröd idag. Enkelt och gott men det blev väldigt degigt.. Vad kan man göra åt det? Jag knådade aldrig degen innan den vilade utan bara slängde ihop den..
Hej Anna-Maria, Vad roligt att du testat receptet! Jag tycker detta blir det minst degiga glutenfria brödet jag har bakat faktiskt. 🙂 Du kan prova ändra mängden mjöl kanske. Det kan ju bero på olika sorter och exakt vilken mängd som behövs. Lycka till! 🙂
Hej. Majsmjöl eller majsstärkelse?
Majsmjöl 🙂
Enkelt och jättegott!
Hej Lisa! Åh vad roligt att höra att du gillade brödet! Ha en jättefin dag! Varma hälsningar/Yvonne