Vegansk glutenfri banankaka med valnötter till fika? Ja det är väldigt gott och här kommer mitt recept.
Banankaka har alltid varit lite av en favorit, eller vad säger ni? Och när den dessutom är både glutenfri, vegansk och sockerfri gör det ju inte saken sämre.
Kakan är med andra ord både mjölkfri och äggfri. Den är även glutenfri och sockerfri.
Detta recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.
Till Recept på vegansk mat för att söka på fler recept.
Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri
Ingredienser
- 1 st. fiberhuskägg 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten.
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl glutenfritt havremjöl
- 60 g torkade urkärnade dadlar
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 200 g skalade mogna bananer (cirka 2 stora bananer)
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap
Fyllning
- 1 dl valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
- Se till att dadlarna är urkärnade.
- Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
- Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare.
- Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade.
- Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig glutenfri banankaka!
Samlade recept med dadlar
Fler recept på veganskt och glutenfritt fikabröd
Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk | Healthcreator.se