Ischoklad är ett klassiskt julgodis som går snabbt att göra om som brukar uppskattas av de flesta. Här presenterar jag det bästa receptet som är både sockerfritt och veganskt.
Ischoklad kan även användas som chokladtäcke till exempelvis hemmagjorda havreflarn.
Receptet finns även bland många andra med i min nya kakbok ”Fika eatclean vegan” – för högtider och även annars.
Recept på ischoklad – sockerfri och vegansk – bästa receptet
Ingredienser
- 1 dl kakaosmör raw
- 0,5 dl kallpressad kokosolja
- 1 dl kakaopulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Instruktioner
- Riv kakaosmöret och smält det tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad.
- Häll över kakaosmöret och kokosoljan i en skål och blanda sedan i kakaopulver, vaniljpulver och yacon- eller agavesirap.
- Rör runt.
- Häll upp i ischokladformar och ställ in i kylen för att svalna.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig ischoklad!
Receptet finns även bland många andra eatclean recept med i min kakbok Fika eatclean vegan för högtider och även annars. Numera finns boken enbart att köpa som digital bok / e-bok.