Ugnsbakade fyllda paprikor är en trevlig och god rätt. Fyllningen går att variera hur mycket som helst, men i detta recept består den av mungbönor (eller vita bönor), råris, curry, chili och vegansk ost.
Koka gärna mungbönor och ris i förväg så går rätten fortare att laga. Tänk på att mungbönor även ska blötläggas om de inte är färdigkokta.
Receptet på den veganska ugnsbakade fyllda paprikorna med rökig mungbönsröra är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.
Recept på ugnsbakade fyllda paprikor med rökig mungbönsröra – vegan
Ingredienser
- 2 dl råris
- 2 dl kokta och avrunna mungbönor (eller vita bönor)
- 4 st. paprikor
- 2 dl riven vegansk ost (Vegansk ost finns även att köpa i de flesta mataffärer). Se även recept på hemmagjord vegansk ost på kokos eller havre.
- 4 st. medelstora tomater, hackade
- 1 bit purjolök, skivad (om man vill)
- 1 krm curry eller spiskummin (eller efter smak)
- 1 krm rökig chili (eller efter smak)
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- flingsalt
Instruktioner
- Koka ris och bönor enligt anvisningar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär av toppen på varje paprika.
- Blanda bönor, ost, tomater, ris, eventuell lök och olivolja.
- Smaka av med kryddorna.
- Fyll paprikorna med blandningen.
- Sätt paprikorna i ugnsfast form.
- Lägg paprikatopparna på bakplåtspapper.
- Baka i ugnen i cirka 30 minuter.
Servering
- Det kan även vara gott att salta paprikorna med lite extra flingsalt innan servering så kommer smakerna fram bättre.
- Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, avokado och äpple.
Smakliga fyllda paprikor.
Fler recept på god vegansk mat
Vegansk paella med saffran, kantareller och ugnsbakad paprika
Böngryta Med Dijonsenap Vitt Vin Och Färska Örter
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat
Glutenfri Minipizza Med Kantareller Feta Och Pesto – Vegansk