Vad går egentligen upp mot en mjukglass? Men när man vill ha mjölkfritt och sockerfritt så blir det svårare att gå ut och köpa en glass på stan just nu. Det är då man gör hemmagjord glass som är både sockerfri och vegansk. Denna glass är gjord med glassmaskin.
Du kanske inte heller vill eller kan äta mjölk och du kanske inte heller vill eller kan äta vitt socker. Eller du kanske bara är rent intresserad av att prova något nytt. Här kommer receptet för dig.
Recepetet på hemmagjord mjukglass går att kombinera och ändra smak på hur man vill. Det är bara fantasin som sätter stopp. Jag gjorde glassen i en glassmaskin och jag är riktigt nöjd. Den är len och krämig precis som en glass ska vara.
Receptet på mjukglassen är vegansk, växtbaserad, glutenfri, nötfri, äggfri, mjölkfri, laktosfri, sockerfri och sojafri.
Recept på hemmagjord glass sockerfri och vegansk gjord med glassmaskin
Ingredienser
- 500 ml kokosmjölk (går bra att byta ut till annan växtbaserad mjölk)
- 3 msk majsmjöl
- 1,5 msk olivolja
- 0,5-1 tsk vaniljpulver
- 250 ml kokosgrädde (går bra att byta ut till annan växtbaserad grädde)
- 1-1,5 dl sötin (går att byta ut till annan strösötning)
- 1 nypa salt
Smaksättning (om man vill)
- lakritspulver, hallonpulver eller färska bär / frukt (i bitar eller mosad)
Instruktioner
- Häll kokosmjölken i en stor kastrull eller gryta och rör ner majsmjölet.
- Rör om och koka upp.
- Låt sjuda under lätt omrörning tills kokosmjölken får en tjockare konsistens.
- Ställ av kastrullen från plattan och låt svalna helt.
- Blanda ner olivolja, vaniljpulver, kokosgrädde och sötin till en jämn smet. Smaka av. Tillsätt eventuellt valfri smaksättning.
- Häll i glassmaskinen och låt glassmaskinen jobba tills den inte orkar röra runt i glassen längre.
- Förvara glassen i frysen.
Här serverades glassen direkt i gluten- och mjölkfria färdiga våffelstrutar.
Smaklig hemmagjord mjukglass och glad sommar.