Det är så enkelt och gott att slänga ihop lite ugnsrostade kikärtor. Detta kan man variera med istället för kött, kyckling och fisk till en vanlig måltid.
Hemligheten för att få kikärtorna mer krispiga är att torka dem med en handduk så de är så torra som möjligt efter att man har sköljt av dem. I detta recept använde jag färdigkokta kikärtor på paket men man kan ju lika gärna blötlägga och koka egna om man vill.
Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölfritt, äggfritt, vegetariskt utan vitt socker.
Recept på ugnsbakade marinerade kikärtor – gott recept – vegan
Ingredienser
- 2 pkt färdigkokta kikärtor
- 2 msk olivolja
- 1 msk agavesirap
- 1 tsk paprikakrydda
- 2 tsk torkad timjan eller rosmarin
- 1 st. vitlöksklyfta
- örtsalt (efter smak)
- havssalt (om man vill)
Instruktioner
- Skölj av kikärtor i ett durkslag och skaka bort så mycket vatten som möjligt.
- Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Torka av kikärtorna med en kökshandduk så att de ska bli mer krispig.
- Blanda ihop marinaden och häll den över kikärtorna.
- Blanda ihop allt med händerna så det blir jämt fördelat.
- Strö över lite extra havssalt om man vill.
- Rosta kikärtorna på 225 grader i cirka 30 minuter (rör runt efter halva tiden).
Smakliga ugnsrostade och marinerade kikärtor.
Fler recept på vegansk mat
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan