Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com, Mathem och Bagaren och Kocken.
Finns det något mer oemotståndligt än en len och krämig vegansk crème brûlée? Med sin milda vaniljsmak och det knäckiga, karamelliserade täcket är denna klassiska dessert en given favorit. Den passar lika bra till festliga tillfällen som till en mysig middag hemma.
Det bästa av allt? Den är enkel att förbereda! Gör desserten dagen innan, och när det är dags att servera, bränner du bara av det söta täcket för den där härliga, knäckiga ytan.
Så varför inte prova denna veganska variant på en tidlös klassiker? Dina gäster kommer garanterat att imponeras – och kanske be om receptet!
Köp en gasbrännare hos Bagaren och Kocken
Den här eleganta gastrobrännaren är mer än bara ett verktyg i kökslådan – ett stilfullt redskap som du kan visa upp med stolthet i köket. Brännaren är en del av Culimat Mathias Dahlgren Edition. Mathias Dahlgren, som är namnet bakom varumärket, är en av Sveriges mest hyllade och innovativa kockar och den ende svensken någonsin som utsetts till världens bästa kock i Bocuse d’Or.
Brännaren har en konformad bas i rostfritt stål och är prydd med en lasergraverad logo. Tyngden i produkten talar för dess överlägsna kvalitet och tålighet, vilket gör den till ett utmärkt tillskott i varje kök. Ett otroligt val för att karamellisera kokossocker på en crème brûlée eller grilla grönsaker – brännaren levererar perfekta resultat varje gång.
Köp gasbrännaren hos Bagaren och Kocken här
Se Bagaren och Kockens alla gasbrännare här
Recept på vegansk crème brûlée
Ingredienser
- 1 st. vaniljstång
- 1 dl majsmjöl
- 1,25 dl sötin
- 4 dl glutenfri havredryck
- 4 dl glutenfri havregrädde
- 1 krm gurkmeja (för mer gul färg)
Topping
- 2 msk kokossocker eller sötin
Instruktioner
- Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Tillsätt vaniljstång, frön, majsmjöl och sötin i en kastrull.
- Vispa ner lite havredryck och havregrädde i taget.
- När allt är nedvispat kan du färga med lite gurkmeja om du vill.
- Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständig omrörning/vispning tills krämen tjocknar.
- Släng bort vaniljstången och fördela krämen jämt i små ugnssäkra formar.
- Låt svalna helt i kylen.
- Ta ut formarna ur kylen och strö över kokossocker eller sötin.
- Bränn med en gasbrännare alternativt grilla på högsta ugnsvärme i någon eller några minuter. Se till att det inte blir bränt.
Smaklig vegansk crème brûlée utan vitt socker!
Köp ekologiskt kokossocker hos Bodystore
Köp glutenfri havredryck hos Mathem
Valio Oddlygood® Havredryck är supergod precis som den är. Den har en mjuk havresmak utan tillsatt socker. Nu helt glutenfri!
Tips på fler goda desserter
Inkokta Päron Med Ingefära – Bra Dessert Till Festen
Saffranspannacotta med bär och pekannötter- vegan