Denna fantastiskt goda saffranskaka rawfood är perfekt att bjuda på som efterrätt i påsk eller på julfikat – magiskt god och bra kaka.
Den är både enkel att göra och smakar väldigt bra! Det blir lite som en cheesecake utan mejeriprodukter. Går även under beteckningen Paleo.
Nyttigheterna från bl.a dadlar, citron, cashewnötter, mandlar och kokosolja.
Recept på saffranskaka – rawfood – magiskt god och bra
Ingredienser
Botten
- 1,5 dl torkade dadlar
- 4 dl mandlar
- 0,5 tsk havssalt
Fyllning
- 5 dl cashewnötter
- 1 pkt saffran
- 5 msk kokosolja
- 0,5 dl agavesirap eller yaconsirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk färsk saft från citron (eller efter smak)
- 2,5 dl vatten
Instruktioner
- Se till att dadlarna är urkärnade.
- Mixa mandlarna till ett mjöl i matberedare.
- Tillsätt sedan de färska dadlarna och mixa ihop med mandlarna.
- Pressa ut degen i en form.
- Mal saffranet fint i en mortel.
- Mixa alla ingredienserna till fyllningen och häll i formen.
- Låt stå i kyl eller frys tills den stelnat.
- Garnera med lite bär och mynta.
- Förvara Saffranskakan i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig saffranskaka.
Tips på fler goda veganska kakor
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria