Snabblagad och fräsch sommarmat när den är som bäst. Veggie bowl med gröna sojabönor, mango och wasabi-majonnäs. Det är enkelt att göra en hemmagjord majonnäs på uppvispat kikärtsspad, s.k. aquafaba. Se recept via länk nedan. Men det går även att köpa vegansk majonnäs i affären.
Övriga ingredienser är bland annat cashewnötter, glasnudlar, avokado, gurka, färsk koriander och granatäpplekärnor.
Receptet är veganskt / växtbaserat och glutenfritt.
Till efterrätt passar det bra att servera cantaloupe melon.
Recept på bowl med gröna sojabönor, mango och majonnäs
Ingredienser
- 2-3 st. avokado (eller 1 paket tärnade)
- 1 pkt mango (250-300 g)
- 1 pkt färdigkokta gröna sojabönor (250 g)
- 0,5 st. gurka
- 0,5 st. kruka färsk koriander
- 1 dl cashewnötter
- 1 pkt glasnudlar
- 1 st. lime
Topping
- skivad chili (efter smak)
- tamari (glutenfri soja)
- sesamfrön
- 1 st. granatäpple (kärnorna)
Wasabi-majonnäs
- vegansk majonnäs (se recept på hur du kan göra en hemmagjord vegansk majonnäs på kikärtsspad)
- wasabipulver (efter smak)
- 1 st. lime (saften)
Instruktioner
- Pressa ut saft från limen. Blanda ihop wasabi-majonnäsen och ställ kallt.
- Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
- Skiva upp chili och ta ur kärnorna ur granatäpplet.
- Tärna upp gurkan, kärna ur och skiva upp avokado och mango (om de inte redan är tärnade).
- Koka sojabönorna i lätt saltat vatten i några minuter.
- Häll av vattnet.
- Fördela upp de olika ingredienserna snyggt i 4 skålar.
- Toppa med granatäpplekärnor, färsk koriander, chili en skvätt tamari och sesamfrön.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smakliga somriga bowls.