Ett gott glutenfritt bönbröd med avokado fyllt med bland annat pumpakärnor, solrosfrön, valnötter och russin. Brödet är glutenfritt och vegan.
Recept på glutenfritt bönbröd med avokado – bra recept
Ingredienser
- 4 st. chiaägg (4 chiaägg = 4 msk chiafrön eko + 10 msk vatten)
- 230 g avrunnen blandade bönor (exempelvis kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor)
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 st. avokado
Torra ingredienser
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bikarbonat
- 3 msk pumpakärnor
- 3 msk solroskärnor
- 4 msk russin
- 1 näve valnötter
- 1 tsk salt
Topping
- 0,25 dl sesamfrön
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till chiaäggen och låt vila i 5-10 minuter.
- Skölj bönorna och mixa dem i exempelvis en matberedare.
- Mixa sedan med även chiaäggen, avokadon och kokosoljan med bönorna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
- Blanda sedan ihop bönröran med de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet med en trägaffel.
- Smörj formar med lite kokosolja. Klutta ut degen i 12 små formar.
- Pensla med lite vatten och strö sesamfröna ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka att de känns klara.
Förvara i frysen och ta fram och tina upp varje gång brödet ska ätas. Blir då som nybakat varje gång.
Smakligt glutenfritt bönbröd.
Fler recept som innehåller avokado
Avokado pure till de minsta – barnmat 4 månader
Zucchiniplättar med avokadotzatziki – vegan
Krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Fler recept på glutenfritt bröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan