Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.se
Jättegod och färgstark vegansk paella med kantareller, ugnsbakad röd paprika och saffran.
Paella härstammar från Spanien och är numera en maträtt som uppskattas världen över. Basen är alltid ris och saffran som man sedan blandar upp med lite av vad som finns hemma.
Här vill jag tipsa om att det går fantastiskt bra och lätt att laga en riktigt god och växtbaserad / vegansk paella. Denna läckra maträtt är både god, mättande och lättlagad.
Receptet är även glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, sojafritt och äggfritt.
Ny på Mathem? Använd Mathems Rabattkod
200 kr nykundsrabatt vid köp över 800 kr Gäller endast nya kunder.
Kod att ange i kassan MHNY200
Beställ med rabattkod här
Du kan beställa alla ingredienser i receptet hos Mathem.se
Se länkarna i ingredienser i receptet.
Recept på vegansk paella med kantareller ugnsbakad paprika och saffran
Ingredienser
- 1 liter veggiebuljong (vatten och pulver)
- 1 st. gul lök
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1 st. citron (några skivor och lite saft)
- 4 st. lagerblad
- 4 st. kvistar rosmarin (samt extra till dekoration)
- 4 dl arborioris (risottoris)
- 0,25 g saffran
- 2 st. röda paprikor
- 200 g gröna ärtor
- 200 g gula kantareller eller skogschampinjoner (eller valfri svamp)
- 250 g körsbärstomater
- 3-5 msk olivolja (till stekning och pensling)
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela och kärna ur paprikorna, skiva upp halva citronen.
- Pensla med olivolja och grilla i ugn eller på en grill i cirka 15 minuter (ska ej bli bränt).
- Koka upp buljongen och håll den varm.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en panna.
- Rör ner ris och saffran och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
- Tillsätt buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd (det tar cirka 20-25 minuter).
- Tillsätt även lagerbladen och låt koka med.
- Låt paprikorna svalna och skär dem i remsor på längden.
- Rensa svampen och skiva upp om det behövs.
- Dela körsbärstomaterna. Hacka rosmarinbladen.
- Stek svampen i olivolja och hackad rosmarin i en stekpanna.
- Lägg i ärtorna och tomaterna och låt de steka med. Salta och peppra.
- Vänd ner svampen, ärtorna, tomaterna och paprikan i riset strax innan paellan är klar.
- Droppa även i lite saft från citronen.
- Smaka av kryddningen och dekorera med grillad citron och rosmarinkvistar.
Smaklig vegansk paella.
Fler recept på måltider med vegansk mat
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan | Healthcreator.se
Fler maträtter med gröna ärtor
Krämig Pastasås Med Kantareller – Kantarellsås – Vegan